De bästa pre-workput-boostersna från 2021

De bästa förträningarna 2021 - EU -märken

Effektiv träning innehåller nu en bra förstärkare samt 20 mm skivan på järnstången. Och marknaden tröttnar aldrig på att tillgodose behoven hos en mängd olika konsumenter. Oavsett om det är en laddad dos av hårdporrstimulerande medel, en anständig portion pumpsubstanser eller en komplett blandning av allt - det finns nu rätt produkt för hårda järnidrottare och en och annan hobbypump.

Kategorin ”EU Booster” beskriver - mestadels utan att ta hänsyn till det faktiska tillverkningslandet - produkter före träning som innehåller en lätt kombination av uppfriskande ingredienser och ämnen som främjar pumpning. Därmed avstår de helt från ingredienser som kan falla under den nya livsmedelslagen eller skyldigheten att förskriva läkemedel och ämnen som kommer från en laglig gråzon och som är derivat eller syntetiskt modellerade växtämnesduplikat används inte i sådana träningsförstärkare.

Följaktligen är EU -boosters den perfekta kompromissen för träning av nybörjare eller idrottare som regelbundet behöver en liten knuff, men inte hela bredden för att optimera prestanda i träning. Även testade idrottare tenderar att vara på den säkra sidan med EU-boosters (även om slutlig säkerhet om produkternas renhet bara kan garanteras av Köln-listan eller genom analyser som har utförts internt).

Vi på Boosterjunkies vill nu, trots all passion och passion för hela hardcore-klubben, ge de "rimliga" alternativen den uppmärksamhet de förtjänar och presentera dig för de mest populära och bästa pre-workout-produkterna från EU-segmentet.

Som med alla booster -produkter påpekar vi att effekten av en sådan produkt beror på många faktorer. Å ena sidan näringsstatus, hydrering etc. den fysiologiska reaktionen på enskilda aktiva ingredienser är avgörande, men träningens typ och intensitet påverkar också spektrumet av aktivitet. Sist men inte minst återspeglar denna topplista vår subjektiva och, för vår kropp, individuella fysiska reaktion. Även om vi bygger våra bedömningar på fakta och teorier, kan vi i praktiken bara dra nytta av anekdotisk kunskap.

Så låt oss gå in och ta en titt på några riktiga allroundare.

# 10 Weider HZRD Pre-Workout 260g

Det känns som att varumärket Weider har varit med i tilläggsspelet nästan lika länge som bodybuilding -sporten som främjas av bröderna Weider finns i vår tids historieböcker. Många stora namn har redan fått representera varumärket och Protein 80 Plus finns fortfarande i många vansinniga gamla skolor.
Hzrd-träningsförstärkaren bryter mot den något föråldrade och efterlängtade bilden av varumärket Weider och är fortfarande ganska ny på marknaden.
I en alarmerande mantel - burken pryds av vilt knuten spärrtejp - lockar den med sammansättningen av högkvalitativa växtextrakt och 200 mg koffein per portion (1,50 euro).
Dessutom imponerar den med 6 g ren L-citrullin, vilket i sig säkerställer en hyfsad pump. Men inte tillräckligt här, eftersom Weider fortsätter att tillsätta arginin, niacin och ornitin. 
Användningen av patenterade råvaror som Bioperine, Careflow och S7 bekräftar Weeds höga kvalitetsstandarder och ger verkligen riktiga bodybuilding -fans en solid vardagsbooster.

Weider HZRD Pre Workout-badkar

* Annonsering / reklam

# 10 Weider HZRD Pre-Workout 260g

Betyg: 6.8 / 10

# 9 Optimal Nutrition Pre-Workout 330g

Varumärket ON eller Optimum Nutrition är känt och lika populärt för sitt världsberömda "Gold Standard" när det gäller vassleprotein. Gold Standard Whey dominerade den internationella proteinmarknaden i många år och lever fortfarande av ett känt rykte och fortsätter att åtnjuta stor uppmärksamhet.
De andra produkterna från tillverkaren, som är inte mindre överdådigt iscensatta, men aldrig kom i närheten av proteinpreparatets försäljningssiffror, måste gå tillbaka lite.

Gold Standard Pre-Workout är faktiskt en mycket solid produkt som, trots att den inte räcker till varje boost, klart överträffar den obligatoriska energidrycken före träning.
För förutom 175 mg koffein täcker ON Pre-Workout den dagliga 3 g-delen kreatin i sin helhet och 1,5 g beta-alanin leder till motsvarande prestanda-anpassningar med regelbunden konsumtion. Dessutom är de förnuftiga ingredienserna citrullin (för en ökad pump), karnitin (för en optimerad fettmetabolism) och tyrosin (för ett märkbart fokus) alla åtminstone inkluderade, om än i delvis underdoserade mängder. Beroende på hur mycket du är villig att öka dosen och motsvarande portionskostnader (0,83 ct per portion), är pre-passet verkligen inte ”guldstandarden”, men det kan avnjutas före sporten.

Optimal Nutrition Pre Workout Tub

* Annonsering / reklam

# 9 Optimal Nutrition Pre-Workout 330g

Betyg: 7.0 / 10

# 8 Olimp Redweiler 480g

Läkemedelsföretaget, som har sitt ursprung i Polen, har tillverkat kosttillskott enligt högsta standard sedan 1990 och är också representerat i Tyskland med en egen företagsgrupp. Under de senaste tio åren har Olimp investerat mer än 10 miljoner euro i utveckling av teknik och innovationer ensam.
Belöningen för detta arbete är ett utmärkt rykte och en enorm kundbas.
Inte minst på grund av de mycket bra produkterna inom tilläggs- och bodybuilding -segmentet.

Olimp förlitar sig på en komplett komposition med en jämförbart större portionsstorlek (12 g - 0,87 ct) och kombinerar en pumpformel och en prestandablandning. AAKG och citrullinmalat kompletteras med en liten mängd natrium, så att pumpen verkligen blir väldigt bra. Tyrosin och koffein (200 mg) säkerställer en trevlig boost och långvarigt fokus, och sist men inte minst är kreatin och beta-alanin typiska prestandaförbättrar som gör det klokt att konsumera Redweiler regelbundet. Det är särskilt tilltalande att Redweiler redan har utfärdats två gånger i en extremt cool Dragonball Z specialutgåva och fortfarande finns i denna version. Kanske också ett incitament att köpa för den ena eller den andra.

Olimp redweiler badkar

* Annonsering / reklam

# 8 Olimp Redweiler 480g

Betyg: 7.6 / 10

# 7 All Stars RAW Intensity 400g

Under många år var varumärket All Stars nära besläktat med en av scenens figurer - Markus Rühl!
Det var också han som initierade och / eller åtminstone annonserade en hel serie med rungande kosttillskott vid den tiden, och därför väntade en tung boostare - jämfört med tyska standarder - inte.
Under tiden har Raw Intensity reviderats mer än en gång och är drivkraften bakom den så kallade Platinum Series. Med 15 vetenskapligt beprövade ingredienser, fyllda med citrullin, arginin, taurin, tyrosin, glycin, Cordiceps Sinensis, Norvaline och koffein samt spännande, berikande växtextrakt, har vi verkligen en mycket bra produkt före träning!
För hela 20 g per portion (2,00 euro) mer än 9 g aktiva pumpsubstanser, 350 mg koffein (+ 200 mg teobromin) och även med 110 mg synefrin görs fortfarande något för fettförbränning!

All Stars RAW Intensity Tub

* Annonsering / reklam

# 7 All Stars RAW Intensity 400g

 Betyg: 7.8 / 10

# 6 PEAK - Inga skämt 600g

Peak är också en välkänd institution i Tyskland vars namn har kallat sig själv för "toppen" på tilläggsmarknaden sedan 2003 och har åtagit sig att fortsätta detta krav. Peak sätter höga krav på valet av sina utvalda råvaror och bearbetar dessa i sin egen produktion med största omsorg. I enlighet med kvalitetsstandarderna HACCP, GMP, GLP och GSP är produkterna 100% fria från dopningsmedel.

The No Jokes är en förstärkare före träning med Pump & Stim -effekt som främjar vakenhet, fokus, pumpar och uthållighet. För detta ändamål kommer det upp trumfer med hela utbudet av alla relevanta ingredienser i en anständig dos. Förutom pumpsubstrat arginin HCL och citrullin är karnosinförstärkaren beta-alanin och de kraftfulla ingredienserna som N-acetyl-L-tyrosin, den patenterade Ashwagandha KSM-66, Alpha GPC, glukuronolaceton och många fler. innehålla!
Absorptionsförbättrarna L-Theanine, Panax Ginseng och Rhodiola Rosea i synnerhet ger formeln ett extra tryck. En portionsstorlek är hela 20 g (1,33 euro) och levererar verkligen allt du behöver för ett riktigt - men "rent" - träningspass!

PEAK NO Jokes Tub

* Annonsering / reklam


# 6 PEAK - Inga skämt 600g

Betyg: 8.0 / 10

# 5 Naughty Boy Menace före träning

NB Menace är också en helt transparent allround pre-workout och tjänar områdena ökad energi, ökad koncentration och förbättrade pumpar och prestanda.

Den innehåller 4 g L-citrullin och 2 g patenterad glycerin i form av GlycerSize. Koncentrationen säkerställs av 1 g tyrosin och 600 mg av den även patenterade aktiva ingrediensen Alpha-Zone (Alpha-GPC). Förutom 3,2 g beta-alanin för att förbättra uthålligheten är den energiförsörjande formuleringen, bestående av 300 mg Juglans Regia, 350 mg koffein och 150 mg Biophytum, imponerande. Denna riktigt genomtänkta och högkvalitativa matris är förfinad med 50 mg AstraGin, vilket maximerar absorptionen. Med tanke på det attraktiva priset (1,02 euro per portion) ett riktigt intressant och rekommenderat tillägg.

Naughty Boy Mean Pre Workout Badkar

* Annonsering / reklam

# 5 Naughty Boy - Menace Pre -Workout 435g

Betyg: 8.3 / 10

# 4 OS Nutrition - Gods Pulse

Det tyska företaget OS Nutrition Supplements har tillverkat enligt de högsta kvalitetsstandarderna sedan 2017. Etiketterna på deras kosttillskott är både enkla när det gäller design och detaljerade när det gäller innehåll och garanterar maximal transparens. Företaget använder inte acesulfam K eller aspartam i hela produktsortimentet.

Götterpuls är en pre-workout som inte förlitar sig på mottot ”mer är mer”, utan istället förnuftigt kombinerar målorienterade ingredienser i måttliga doser. En portion på 15 g (1,50 euro) innehåller 8 g aktiva pumpämnen (4 g av AAKG och L-citrullin) och 3 g beta-alanin. Ett bra fokus uppnås genom att tillsätta 1 g N-acetyl-L-tyrosin samt 250 mg grönt te-extrakt och 250 mg koffein. Den innehåller också 200 mg druvkärnextrakt och 80 mg Panax ginseng -extrakt. Med de två senaste ingredienserna som nämns skiljer sig denna booster från resten av listan och vet också hur man övertygar med en solid effekt.
Särskilt positiv är den märkbart goda smaken av boostern, som finns i smakerna cola, röd frukt, mango, hallon och vattenmelon - YUMMIE!

OS Nutrition Gods Pulse Tub

* Annonsering / reklam

# 4 OS Nutrition - Gods Pulse 308g

Betyg: 8.4 / 10

# 3 ESN -vev

ESN och Crank är redan en institution i den tyska tilläggsscenen.
I 16 år har ESN producerat dagligen kontrollerade kosttillskott som står för kvalitet, renhet och säkerhet. Oberoende och ackrediterade tester av alla produktionspartier utförs regelbundet i interna laboratorier. Detta skapar förtroende för säkerhet och renhet - typiskt för kvalitet, tillverkat i Tyskland.

Även förpasset från det som förmodligen är den mest kända tillverkaren i detta land är en synergistisk boost med citrullin, AAKG, andra aminosyror, koffein och utvalda växtextrakt för den perfekta träningsupplevelsen. Den består av 14 ingredienser och är den perfekta kombinationen av aminosyror och växter.
För varje 19 g portion (1,50 euro) levererar Crank 11 g pumpsubstanser (6 g citrullinmalat, 4 g AAKG plus glukuronolakton etc.) och mer än 2,5 g stimulerande växter och andra ämnen (200 mg koffein, Synephrine, Rhodiola Rosea Extr. Etc.). ).
Det är knappast förvånande att ESN gjorde en röra och använde absoluta flaggskeppsdoser för alla aktiva ingredienser. Förvisso en av de mest kompletta och högsta kvalitet EU -boosters i Tyskland.

ESN vevkar

* Annonsering / reklam

# 3 ESN - Vev 380g

Betyg: 7.8 / 10

# 2 BPS-Pharma Not4Pussy Transform-U-Matrix

För det femte året som företaget existerar sätter BPS-Pharma en ny milstolpe i booster-kategorin före träning. Det speciella med Transform-U-Matrix är kombinationen av patenterade aktiva ingredienser i en aldrig tidigare skådad kombination baserad på vetenskapligt sammansatta doser. 

Kombinationen för pumpen ensam är anmärkningsvärd och av hög kvalitet. Å ena sidan förlitar man sig på beprövad L-citrullinmalat i kombination med glutation, vilket stabiliserar NO-nivån och säkerställer en långsiktig effekt, men det som verkligen träffar platsen är kombinationen av Oxystorm och Nitrosigine. Två märkesvaror som lovar en makalös pump med extrem kärl. Det patenterade Amaranthus -extraktet ger maximal mängd nitrat för att öka NO -nivån i upp till 8 timmar.
Dessutom fungerar synergiduon av koffein och teanin och förstärks av synefrin som finns i Citrus Aurantium -extraktet. Theanine fångar upp sina oönskade biverkningar. Dessutom finns det extremt många katalysatorer som taurin, glukuronolakton, extrakt av svartpeppar och många fler. för aktiva ingredienser som ashwagandha, tallbark etc. mycket effektivt!
En riktigt exklusiv och roligt lovande booster!

BPS Pharma Not4pussy Transform-U-Matrix burk

* Annonsering / reklam

# 2 BPS-Pharma Not4Pussy Transform-U-Matrix 320g

Betyg: 8.1 / 10

# 1 NP Nutrition Doom

Doom är en så kallad hjärnförstärkare för ett trevligt och långvarigt fokus, men utan en alltför stimulerande effekt. Energigivande stimulanser som koffein används endast mycket diskret, men den huvudsakliga aktiva ingrediensen är bland annat N-acetyl-L-tyrosin. Denna aminosyra skärper fokus, motverkar trötthet och ökar motivationen.
DMAE-bitartrat, L-teanin och Alpha GPC är också kända för att öka kognitiv prestanda, dvs ha en positiv effekt på koncentrationsförmågan och minnet. Den mycket effektiva adaptogen Rhodiola Rosea stöder dig när det gäller stressmotstånd. 

Till en effektiv 1,17 euro per portion, en riktigt lämplig booster som fungerar så helt annorlunda än de andra kandidaterna på den här listan.

NP Nutrition Doom Can

* Annonsering / reklam

# 1 NP Nutrition - Doom 300g

Betyg: 8.1 / 10

Som du kan se kan valet inte vara mer mångsidigt och omfattande. Från den enkla energidrycksersättaren plus en liten bonus till det fullt utvecklade hjärnförstärkande exotiska, det finns verkligen allt i tillägget före träning som den passionerade järnidrottaren kan tänka sig. Var och en av de presenterade produkterna har sin egen charm och vänder sig till nästan alla, från den ambitiösa rengöraren till den freak som gillar att experimentera. Så vi kan inte heller definitivt bestämma och rangordna, men med dessa rekommendationer vill vi överlåta beslutet till dig så vitt vi vet.
Vi önskar dig i alla fall mycket roligt och framför allt träningssuccé när du testar och / eller konsumerar dessa boosters varje dag!

Vårt löfte

Vi lovar dig att var och en av de boosters som presenteras här är värt pengarna, nedslående produkter ingick inte i vår krattning! Vi utvärderade boostrarna så objektivt som möjligt, baserat på vår erfarenhet och förlitade oss inte på några marknadsföringslover från tillverkaren. De här träningsförstärkarna har visat sig i våra mångsidiga tester, i intensiva träningsenheter och segrat mot konkurrenter. För att göra detta använde vi våra egna tester, erfarenheter från andra idrottare och utvärderingen för vår ranking. Alla testade produkter har visat sig vara riktiga hardcore boosters och klassificerades i kategorierna ingredienser, effekt (fokus, kraft, energi och pump), smak och löslighet och pris-prestanda-förhållande. Ett betyg mellan 1 och 10 poäng tilldelades för varje kategori.

Obs:

Med rankningen vill vi informera dig om de bästa träningsförstärkarna för att hjälpa dig i ditt köpbeslut och för att spara dig från besvikelse och för att spara din plånbok. Våra boosterrecensioner representerar våra subjektiva intryck och gör inte anspråk på att vara allmänna. Effekten av en och samma produkt kan variera från person till person! Kosttillskott före träning bör inte tas permanent eller överdoseras. Användning och dosering av boosters före träning sker helt på egen risk.

Det ultimata boostertestet före träning: allt du behöver veta om de bästa träningsförstärkarna

Vill du ha ett knivskarpt fokus, maximal effekt och förbättrad träningsprestanda under ditt träningspass? En pre -workout -booster uppfyller dina önskemål. Men vilka produkter håller verkligen vad de lovar? Vilka är de bästa pre -boostersna? Vår ranking berättar! Så mycket i förväg: Vi har tagit alla produkter i deras takt - och ger dig omfattande recensioner, utförda enligt vår bästa kunskap och övertygelse, för att hjälpa dig att fatta ett beslut. 

Testade de bästa boosters före träning

En förstärkare före träning är ett kosttillskott som endast tas innan träning. Syftet med att ta är att använda en cocktail av mycket potenta aktiva ingredienser för att öka träningsprestandan och gradvis flytta dina egna prestationsgränser. Förstärkare förstärkare kan särskilt öka den inre enheten genom stimulanser. 

Här kommer vi att visa dig vad som ligger bakom de mångsidiga träningsförstärkarna, för vilka de är lämpliga och vad som är en riktigt bra pre -workout -booster.

Vilka ingredienser gör en bra före träning?

Många boosters före träningen använder en hel ingredienscocktail för att uppnå en enastående effekt. Höjdpunkten: De enskilda tygerna kompletterar varandra och utvecklar ibland synergieffekter som retar ut bästa möjliga prestanda från dig. Under de senaste decennierna har vissa ingredienser visat sig vara särskilt effektiva. Nästan varje bra före träning är därför beroende av en eller flera av följande ingredienser. 

Den icke-essentiella aminosyran beta alanin används i många boosters före träning. Av goda skäl. Ämnet ökar karnosinnivån i våra celler och sänker därmed pH-värdet. Som ett resultat påverkas musklerna inte längre lika mycket av mjölksyra och du kan träna längre och hårdare.

Kolinbitartrat, den form av kolin som är mycket lättare att använda av kroppen, är inte bara viktigt för normal fettmetabolism utan också för vår hjärnans prestanda. Trots allt är neurotransmittorn acetylkolin bildad av kolin, vilket är viktigt för korrekt överföring av information i hjärnan. Detta gäller även överföring av stimuli till musklerna. Genom att ta kolinbitartrat stärker du inte bara ditt minne utan också ditt muskelminne ("muskelminne").

Om du någonsin har använt hjärnförstärkare och nootropics har diskuterat bör Ginkgo Biloba Extract inte vara främmande för dig. När allt kommer omkring kan ämnet förbättra blodflödet till hjärnan - och därmed öka kognitiv prestanda avsevärt. Det faktum att ginkgo biloba-extrakt också ofta används i boosters före träning har en annan anledning. Den aktiva ingrediensen kan också minska nivån på stresshormonet kortisol. Den senare är ökänd bland idrottare som en "muskelmördare". Genom att ta ginkgo biloba-extrakt främjar du muskeltillväxt. 

Glycerol eller glycerin är en del av många tillskott. HydroMax, en koncentrerad form av glycerol som tidigare såldes som en fristående produkt, visas nu ofta på ingredienslistan över boosters före träning. Det speciella med glycerol: Ämnet, som också används som fuktmedel i livsmedelsindustrin, kan lagra vatten i muskelcellerna. Resultatet är en brutal pump som kan hålla i timmar efter träning. Glycerol används inte bara för att öka prestanda utan är också perfekt om du vill imponera på någon med din perfekt formade silhuett efter ett träningspass. 

Grönt te innehåller inte bara många hälsosamma antioxidanter och näringsämnen. Ingrediensen har också betydande mängder koffein. Det senare är känt för att få hjärtat att slå starkare, vidga blodkärlen och öka motivationen. De bästa förutsättningarna för den kommande träningen. Speciellt eftersom grönt te-extrakt också kan påskynda regenerering av muskler. 

Den ingrediens som du kanske känner till från energidrycker används också ofta i boosters före träning - och inte utan anledning. Guarana-extrakt är känt för sin höga mängd koffein. Under träningen säkerställer den aktiva ingrediensen bästa möjliga tillförsel av syre och näringsämnen till musklerna. Men de psykotropa effekterna av guaranaextrakt bör inte heller underskattas. Ämnet lyfter stämningen, driver bort trötthet och ger nödvändig motivation under träningen. Bonus: Guarana har också en aptitdämpande medel och kan föra dig lite närmare din drömfigur. 

Koffein är den klassiska ingrediensen i en förstärkare före träning. Inte konstigt. När allt kommer omkring ökar koffein både fysisk och kognitiv prestanda. Typiska konsekvenser av att ta koffein är ökad hjärtfrekvens, utvidgade blodkärl, stark hjärtslag, förhöjt humör och ökad intern körning. A Koffeinförstärkare erbjuder därmed förutsättningarna för framgångsrik utbildning. Bra att veta: Koffein har också en aptitdämpande effekt. 

L-arginin har blivit en integrerad del av tilläggsscenen. Ämnet har haft en fast plats på ingredienslistan i boosters före träning i många år. Och hon förtjänar verkligen det. Aminosyran är ett viktigt utgångsmaterial för bildning av kväveoxid. Detta förbättrar blodcirkulationen genom att vidga blodkärlen och därmed optimerar transporten av näringsämnen och syre till musklerna. Resultatet: Du kan träna mycket längre och hårdare - och visuellt njuta av en brutal pump. Dessutom förkortar L-arginin betydligt regenereringstiden för musklerna. 

Den icke-essentiella aminosyran L-citrullin, som L-arginin, stimulerar kväveoxidproduktion. Som ett resultat drar du nytta av förbättrad blodcirkulation och en optimal tillförsel av näringsämnen och syre. Den ökade pumpen förbättrar träningsprestanda, förenklar muskelregenerering och främjar muskeluppbyggnad. 

Strukturellt är L-ornitin mycket lik L-arginin. Å ena sidan är L-ornitin viktigt i kroppen för att eliminera avfall som ammoniak - och därför viktigt för vår hälsa. För styrka- och uthållighetsidrottare är L-ornitin av särskilt intresse eftersom det förbättrar syntesen av L-arginin och därmed kan öka koncentrationen av kväveoxid i kroppen. Det senare leder i sin tur till förbättrad blodcirkulation och ökade pumpar. Dessutom kan L-ornitin fördröja utmattning under träning och förbättra sömnkvaliteten. 

Vill du gå till din gräns under träningen, vara fullt fokuserad på övningen i fråga och vara mycket motiverad samtidigt? Se sedan till att din Pre Workout Booster innehåller L-tyrosin. För med den icke-essentiella aminosyran uppnår du exakt det. Bra att veta: L-tyrosin visas ofta i ingrediensförteckningen i form av N-acetyl-tyrosin. Den acetylerade formen av tyrosin har samma egenskaper som L-tyrosin, men kännetecknas av en betydligt bättre biotillgänglighet. 

Bakom förkortningen OPC finns så kallade ”oligomera proanthocyanidiner”, sekundära växtämnen som huvudsakligen finns i druvfröextrakt. Druvkärnextrakt eller druvkärnextrakt är främst känt för sina antioxidativa egenskaper, som skyddar celler från skador och för tidig åldring. Dessutom får OPC poäng med antiinflammatoriska, blodtryckssänkande och blodcirkulationsfrämjande egenskaper. Kort sagt: genom att ta druvkärnextrakt lägger du grunden för en hälsosam kropp - och effektiv träning. 

Rhodiola Rosea Extract är känt för att vara en kraftfull adaptogen. Med andra ord: Substansen hjälper kropp och själ att anpassa sig optimalt till stress. Detta gäller till exempel psykologisk stress och även fysisk stress som kroppen upplever under en hård träning. Konsekvensen av den minskade känslan av stress: Du kan hålla ut längre under träningen och gradvis flytta dina personliga gränser bakåt. 

Rödbeta är också populärt för boosters före träning, vare sig det är som ett pulver eller som ett extrakt. Anledningen: rödbetor innehåller stora mängder nitrat och stöder därmed bildningen av kväveoxid. Det senare främjar i sin tur blodcirkulationen, förbättrar transporten av syre och näringsämnen till musklerna och säkerställer en stark pump och en förkortad regenereringstid för musklerna. Men rödbetor har ett annat ess i ärmen: ingrediensen motverkar försurning av musklerna och förhindrar därmed överträning. 

Har du någonsin undrat varför svartpeppar visas så ofta på ingredienslistan över boosters före träning? Svaret är enkelt: Den aktiva ingrediensen piperin i svartpeppar hämmar vissa enzymer som vanligtvis filtrerar alla typer av ämnen ut ur kroppen. Därför ökar svartpeppar också biotillgängligheten för ett stort antal ämnen - och bidrar därmed avsevärt till effekten av respektive före träning. 

Aminosyran taurin har ett antal egenskaper som gör det intressant för idrottare. Taurin anses inte bara vara ett naturligt stimulerande medel utan är också signifikant involverat i att bygga muskelmassa. Med ett intag främjar du därför muskeltillväxt eller förhindrar nedbrytning av muskelmassa. Dessutom minskar taurin märkbart muskelsmärta efter träning och ökar också fettförbränning. 

Strukturellt liknar Theacrine mycket koffein. Ämnet skärper fokus, ökar motivation och ökar fysisk och kognitiv prestanda. Theacrine är särskilt populärt som ett koffeinalternativ i boosters före träning. Å ena sidan, eftersom den energiska effekten av Theacrine varar mycket längre än koffein. Å andra sidan, för efter att ha tagit Theacrine finns det ingen plötslig krasch efter träning. Också praktiskt: Theacrine leder inte till en krypande tillvänjningseffekt, så att du kan stanna med samma dos över en längre tid. 

B -vitaminer finns också ofta på ingredienslistan. Detta gäller särskilt niacin, även känt som vitamin B3. Anledningen: B -vitaminer spelar en nyckelroll i kroppens energimetabolism. Till exempel kan niacin avsevärt minska trötthet och muskeltrötthet - med en märkbar träningseffekt. Intaget av niacin gynnar särskilt intensiva träningspass och ger musklerna optimala tillväxtstimuler. Men vissa tillverkare kommer sannolikt att förlita sig på niacin för sina kosttillskott av förebyggande skäl. Till exempel minskar en niacinbrist till följd av trötthet och muskelsvaghet avsevärt träningsprestanda. 

Ta Pre -Workout Booster korrekt: En guide

Oavsett vad du föredrar förstärkaren före träning är samma regler nästan alltid tillämpliga när du tar den. I synnerhet avgör tid och typ av intag om Pre Workout Booster fullt ut kan utveckla önskad effekt. 

1.) Rätt tid - när ska jag ta Pre Workout Booster?

Namnet ger bort det: Du bör alltid ta Pre Workout Booster före träning. Om boostern har önskad effekt efter 15, 30 eller 45 minuter beror till stor del på vilket tillskott som används. Som regel ger tillverkaren en rekommendation om tidsintervallet mellan träning och boostern bör tas. 

”Rätt” (och därför också ”fel”) tid att ta en träningsförstärkare beror också på individuella krav. Om du gillar att träna på kvällen, men samtidigt reagerar känsligt på ofta använda stimulanser som koffein, är en boostare förmodligen kontraproduktiv. Om du inte kan sova efter att ha tagit det och träffat huvudet halva natten kommer din förnyelsefas att vara extremt liten - och träningseffekten kommer att rinna ut. Om det inte finns någon stimulansfri booster för träning för dig måste du ändra dina träningsvanor på gott och ont. 

2.) Booster före träning: kapslar eller pulver?

Det är upp till dig om du tar din före-träningsförstärkare i form av kapslar eller som pulver. Handlingssättet är detsamma för båda typerna av intag - och båda varianterna är tillräckligt tillgängliga på marknaden. Det finns dock skillnader när det gäller den tid det tar att träda i kraft. Om du tar din Pre Workout Booster i kapselform bör du planera ett lite längre intervall innan du börjar träna. Anledningen: kapslarna måste först lösas upp i magen innan de kan träda i kraft. Dessutom har kapslar vanligtvis mindre fyllmedel och är därför oftast begränsade till fokus och energi. Däremot hittar du knappast några aktiva pumpingredienser i kapslar.

3.) Det är hur länge sedan du senast skulle äta

I princip gäller följande: ju längre tillbaka det var från din sista måltid, desto snabbare utvecklar boostern sin effekt. Omvänt betyder detta: Om du har ätit strax före träning kommer det inte att kunna utveckla sin effekt fullt ut i början av träningen. Vi rekommenderar därför att du väntar minst två timmar efter din sista måltid innan du tar Pre Workout Booster. 

Det betyder naturligtvis inte att du måste svälta innan du tränar. Tvärtom, perioden mellan din sista måltid och ditt träningspass bör inte vara för lång. Annars kommer du att känna dig svag under träningen och din kropp kommer inte att kunna falla tillbaka på de energireserver den behöver för att prestera som bäst. 

4.) Håll koll på eventuella tillvänjningseffekter

Avbrott är viktiga. Inte bara när du tränar, utan också när du tar boosters före träning. Detta gäller särskilt om din booster innehåller stimulanser som koffein. Förr eller senare utvecklas tolerans, det vill säga en tillvänjningseffekt. Det betyder att du behöver större doser av varje ingrediens för att få samma effekt. För att förhindra detta bör du undvika att ta sådana tillskott på varandra följande dagar om möjligt. Och självklart behöver du inte börja varje träningspass med en träningsförstärkare. Den ena eller andra träningsdagen utan träning rekommenderas till och med. 

Naturligtvis finns det ingen risk att tolerans byggs upp med varje tillägg. En titt på ingredienslistan kommer att berätta om du överhuvudtaget måste hålla ett öga på det senare.  

5.) Hur är det med klumparna i pulvret?

Du började bara din Pre Workout Booster för några dagar sedan och du hittar fortfarande extremt fula klumpar i pulvret? Är produkten nu ett fodral för soptunnan? Nej. Det är normalt att pulverförstärkare klumpar ihop sig lite tidigare snarare än senare. Detta beror helt enkelt på att ingredienserna i många tillskott har "hygroskopiska" egenskaper, till exempel L-arginin eller citrullinmalat. Med andra ord: Pulvret lockar praktiskt taget de minsta mängderna av fukt och bildar de fula klumparna som ett resultat. Dessa är dock inte skadliga och de har inte heller någon inverkan på effekten. Senast när du blandar pulvret med vatten kommer problemet att lösas igen - i ordets egentliga bemärkelse.

Vem gynnas särskilt av boosters före träning?

Brutal pump, knivskarpt fokus, bättre prestanda: Tack vare sina olika effekter är boosters före träning lika intressanta för styrka och uthållighet. I synnerhet kan idrottare som sitter fast på en envis platå ta sina prestationer till en ny nivå med en förstärkare före träningen.  

Förstärkare för kvinnor?

Tanken att boosters före träning endast är för muskelfyllda manliga idrottare kvarstår. Faktum är att kvinnor också har nytta av de motivations- och blodcirkulationshöjande effekterna av boosters före träning. Det är dock väldigt få pre -boosters som riktar sig direkt till kvinnor. När du tar det, var därför uppmärksam på viktskillnaden som finns jämfört med manliga idrottare och fortsätt försiktigt med doseringen. Annars gäller för Booster för träning för kvinnor samma riktlinjer som för manliga boosters.

3 tips för att köpa pre -boosters

Det bästa sättet att ta reda på de potentiella och konkreta effekterna av en booster är att läsa en recension. Om du inte kan hitta en översyn av den träningsförstärkare du letar efter hjälper en titt på ingredienslistan dig. Dessutom finns det tre punkter som du alltid bör tänka på när du köper boosters före träning. 

1.) Kolla in Propriety Blends

Vissa tillverkare förlitar sig på så kallade "lämplighetsblandningar". Dessa är speciella ingrediensblandningar som har sammanställts individuellt av respektive tillverkare. Termen ”matris” används ofta i samband med en specifik effekt. Svårigheten: Den exakta sammansättningen av en sådan matris är vanligtvis inte specificerad på ingredienslistan. En lämplighet blandning kan vara smart sätt samman och kraftfull. Du kan dock inte riktigt förstå hur respektive ingredienser doseras - och det är svårare att bedöma effekten av boostern före träning i förväg. Du bör därför långsamt närma dig träningsförstärkare med lämpliga blandningar. Det rekommenderas också (om tillgängligt) att läsa motsvarande recension av booster -junkies innan du tar. 

2.) Överskatta inte vikten av kreatin

Det finns ingen tvekan om det, det finns ett antal fördelar med att ta kreatin. Medan ämnet tidigare var ett insider tips bland idrottare, är kreatin nu ett av de bäst undersökta tillskotten i hela fitnessindustrin. Materialet har visat sig öka fysisk prestanda och styrka och, tack vare vätskeansamling, säkerställer det också ett bättre utseende för musklerna. 

Så hör kreatin hemma i varje bra booster före träning? Inte riktigt. Faktum är att det finns vissa tillverkare som förlitar sig på kreatin för detta, men det är osannolikt att det har några märkbara effekter. Anledningen: Kreatin utvecklar bara sin effekt om den tas dagligen i en tillräckligt hög, men ofarlig dos. Boosters före träning är dock inte avsedda för daglig användning. Om en booster innehåller kreatin är detta inte en nackdel - men definitivt inte heller ett säljargument. 

3.) Använd inte boosters före träning främst för att bränna fett

Naturligtvis finns det boosters som också har en positiv effekt på fettförbränningen. En snabb titt på ingredienslistan avslöjar om så är fallet. Ämnen som taurin eller piperin kan säkert öka fettförbränningen. För det mesta pekar tillverkarna på detta faktum framträdande. Men ökad fettförbränning eller till och med viktminskning är inte det främsta målet med en pre -workout booster. Om du specifikt vill främja fettförlust är fettförbrännare mycket mer lämpliga tillskott. Den senare stimulerar antingen specifikt metabolismen och främjar därmed termogenes eller säkerställer bättre fettsyratransport i blodet. 

Vad händer om effekten lämnar något att önska?

Egentligen gjorde du allt rätt. Du har informerat dig själv i förväg om boosterns sammansättning och följt alla våra tips när du köper. Ändå vill den önskade effekten helt enkelt inte sätta in. Vi visar dig vad det kan vara och hur du går tillväga nu. 

Justera dosen

Speciellt i den fas där du sakta närmar dig en ny pre -workout -booster är det inte ovanligt att du inte känner en särskilt intensiv effekt. Så snart du är säker på att du tolererar tillägget bra kan du öka dosen och gradvis anpassa den till den maximala tillverkarens rekommendation. I princip, ju mer du väger, desto högre dos måste vara för att uppnå önskad effekt. 

Kontrollera ingredienslistan

Det är fullt möjligt att effekten av boostern huvudsakligen baseras på koffein. Om du gillar att dricka mycket kaffe ändå har du med stor sannolikhet utvecklat en tolerans mot koffein. Så du har två alternativ. 

 1. Du letar efter ett tillskott som inte är beroende av koffein.
 2. Du slutar ta koffein ett tag, så tillvänjningseffekten kan avta.

Förvänta dig inte för mycket

Vi vet att när "knivskarpt fokus" eller "brutal pump" nämns i produktbeskrivningen är förväntningarna höga. Särskilt med boosters före träning, som - till skillnad från hardcore -boosters - inte stöter på särskilt hårda stimulanser, bör du vara realistisk. Ett skärpt fokus gör dig inte till Sherlock Holmes och en ökad pump gör dig inte till en Hulk. Naturligtvis bör du känna en betydande förbättring av din träningsprestanda efter att ha tagit den. Du bör dock inte förvänta dig att plötsligt jonglera med hantlar som du knappt kunde lyfta tidigare. 

Ifrågasätta kvaliteten på förstärkaren

Trist men sant: ingen produkt kan på något sätt hålla tillverkarens fylliga löften. Om det trots den maximala dosen, realistiska förväntningar och den uteslutna toleransbildningen inte finns någon eller endast en otillräcklig effekt, kan du helt enkelt ha stött på ett dåligt tillskott. Eller åtminstone en som inte uppfyller dina mycket individuella krav. I så fall är det bara en sak som hjälper: Hitta en annan pre -workout booster eller välj en från vårt pre workout booster test. Om du använder en produkt från vår rankning av de bästa boostersna före träning kan du vara säker på att vi har tagit den igenom. 

Biverkningar: är boosters farliga?

I princip har lagliga boosters före träning små eller inga biverkningar. Om du är känslig för en viss ingrediens kan det leda till lätt huvudvärk eller magbesvär. I så fall borde du använda en annan booster. Booster med stimulanser som koffein kan också göra det svårt att somna. I princip rekommenderas därför att du inte tränar för sent eller använder en förstärkare före träning utan koffein. 

Men försiktighet rekommenderas från hardcore boosters som är beroende av starka stimulanser. Du bör alltid närma dig dessa för att hålla möjliga biverkningar så låga som möjligt. Den ökända ”kraschen” efter träning - en kort period av dåligt humör och slöhet - kan också inträffa efter att ha tagit en hardcore-boost. 

Dessutom bör du alltid hålla dig till den dos som rekommenderas av tillverkaren och aldrig överskrida den. Möjliga konsekvenser av en överdos är särskilt hjärtklappning, inre rastlöshet och magproblem. 

Känner du små biverkningar? Så här beter du dig

Oavsett om du får huvudvärk, känner dig lite illamående eller upplever en snabb hjärtslag: Om du misstänker att du lider av biverkningar i samband med användning av en förstärkare före träning, fortsätt enligt följande. 

 1. Ingen panik! Som regel försvinner de mindre biverkningarna lika snabbt som de kom. Försök först att ta ett djupt andetag.
 2. Pausa din träning ett ögonblick - åtminstone tills du känner dig normal igen. Vid tvivel är det bättre att sluta träna och återhämta sig.
 3. Se till att du inte har doserat träningsförstärkaren för högt - prova en lägre dos nästa gång.
 4. Om biverkningarna återkommer, sluta ta boostern och byt istället till ett alternativ.
 5. Se en läkare om biverkningarna kvarstår under lång tid. 

Finns det några fall med mycket allvarliga biverkningar?

Fall av allvarliga biverkningar diskuteras brett med tanke på den betydande ökningen av antalet boosteranvändare också i Tyskland och får motsvarande uppmärksamhet. Faktum är dock att de få "uppenbara" fallen nästan utan undantag var de hardcore -boosters som beskrivits ovan med mycket starka stimulanser - och inte klassiska boosters före träning. 

Pre Workout Booster: stickande känsla efter intag

Känner du en stickande känsla på huden efter att ha tagit Pre Workout Booster? Oroa dig inte, denna "bieffekt" är inte ovanlig - och uppträder vanligtvis när booster innehåller beta-alanin eller niacin. De två ämnena expanderar blodkärlen, vilket resulterar i bättre syre- och näringstransport till musklerna. Det är just denna vasodilatation som ibland gör att huden kliar. 

Boosters och mediciner före träning

Om du tar medicin regelbundet ska du alltid vara försiktig när du tar boosters av alla slag samtidigt! Anledningen: Vissa ingredienser kan interagera med vissa läkemedel - och därmed orsaka mycket våldsamma, ibland farliga, biverkningar. 

Också bra att veta i detta sammanhang: Extrakt av svartpeppar (piperin) kan inte bara öka biotillgängligheten eller effekten av boosteringredienser, utan också av läkemedel. Om du tar medicin regelbundet måste du därför alltid diskutera det planerade intaget av en booster före träning med din läkare i förväg. 

Köp förstärkare eller gör det själv?

Ingen tvekan om det, att köpa en pre -workout -booster är det bekvämaste sättet att träna framgång. Om det faktiskt är det bästa beror starkt på dina individuella erfarenheter och krav. Kanske har du haft dåliga erfarenheter av en särskilt ofta använd aktiv ingrediens eller vill du inte missa en ganska exotisk substans i din booster? I så fall kan du ha din Gör boostern före träningen själv. Du kan också läsa hur exakt detta fungerar och vad du måste tänka på när du sätter ihop din träningsförstärkare på Boosterjunkies. 

Vilka andra träningsförstärkare finns det?

Förutom klassiska boosters före träningen finns det ett antal andra träningsboosters. Bra att veta: Många av tillskotten måste också tas strax före träning och innehåller funktioner i en förstärkare före träningen. Du bör känna till följande typer av boosters.

Pumpbooster

Om du tar en pumpförstärkare innan du tränar, se till att dina muskler försörjs optimalt med blod. Resultatet: Dina muskler får en särskilt stor mängd näringsämnen och syre, vilket ökar deras prestanda och återspeglas i slutändan i accelererad muskeltillväxt. Praktisk bieffekt: den karakteristiska pumpeffekten får dina muskler att se särskilt fylliga ut - och din silhuett därmed imponerande. Förresten: bästa EU Pump Booster 2020 vi har redan granskat det åt dig.  

EU-booster

EU Boosters följer de mycket strikta EU-riktlinjerna, som har stort inflytande på typen och dosen av stimulantia som används här. Du kommer inte hitta hårda stimulanser och höga doser i EU-boosters. Följaktligen är majoriteten av EU-boosters rena pump boosters. 

US Booster & Hardcore Booster

I USA är riktlinjerna mindre strikta än i Europa. Hardcore -boosters, som åtnjuter legendarisk status inte bara i USA utan även i Europa, är därför nästan utan undantag amerikanska boosters som förlitar sig på hårda stimulanser. Detta inkluderar särskilt DMAA-, DMHA- och co -idrottare som hittills bara kunnat få erfarenhet av EU -boosters rekommenderas därför att börja med amerikanska boosters med låg dos. Bra att veta: The bästa hardcore boosters 2020 samt bästa DMAA-booster 2020 Vi presenterar dig också för Boosterjunkies. 

Nootropic Booster

Nootropa boosters innehåller nootropa ämnen som kan passera blod-hjärnbarriären. De (vanligtvis rent växtbaserade) ingredienserna stärker inlärnings- och minnesprestanda, förbättrar koncentrationen och säkerställer ett knivskarpt fokus. Och du drar nytta av det senare, särskilt när du tränar. 

Vilken booster är rätt före träning?

Du måste själv ta reda på vilken typ av booster som är bäst för att uppnå dina mål. För att ge dig en grov guide: 

 • En pumpbooster är perfekt om du vill ta din fysiska prestation till en ny nivå utan stimulantia.
 • Känner du dig ofta trött och omotiverad innan du tränar? Då är boosters före träning bara saken för att öka fokus och inre körning.
 • Vill du få ut det mesta av din kropp och själ med hardcore boosters? Då finns det inget alternativ till amerikanska boosters. De extremt potenta stimulanserna för hardcore boosters riktar sig uteslutande till erfarna idrottare.

Naturligtvis kan Pump Boosters också kombineras bra med pre-workout och hardcore boosters. 

Slutsats: Det är värt att ta en titt på detaljerna

Vi uppger: Pre Workout Boosters finns i en mängd olika varianter. När du väljer rätt booster är det särskilt viktigt att ta en titt på ingredienslistan - eller rätt recension hos booster -junkies. Om du inte har en specifik produkt i åtanke hittar du säkert inspiration i vår Pre Workout Booster -jämförelse. 

Förutom valet av booster bör du också vara uppmärksam på rätt intag. I synnerhet bör du hålla ett öga på:

 • Tid för intag
 • Tidsintervall från den sista måltiden
 • Dosering (även baserat på din vikt)
 • Intagets frekvens

Och naturligtvis reagerar alla olika på sammansättningen av boosters. I princip bör du därför långsamt närma dig Pre Workout Booster och inte börja med den maximala dosen. 

Tillbaka till toppen